esmaspäev, 27. mai 2013

Apelsinimaitsega rabarberi-maasikakook

 
Põhi
100 gr võid
2 spl mett
2 dl riisijahu
näpuotsaga soola

Põhjale
500 gr maasikaid-rabarbereid

Kate
4 muna
1 apelsini mahl ja riivitud koor
2-3 spl mett
0,75 dl riisijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Peale raputamiseks
mandlilaaste või kookoshelbeid

Vahusta toasoe pehme või meega. Lisa jahu ja sool ning sega ühtlaseks. Suru taigen ahjuplaadi põhjale. Küpseta 175 kraadises ahjus 10 minutit.
Katte tarvis klopi munad tugevasse vahtu. Sega ettevaatlikult hulka apelsinist pressitud mahl, riivitud koor, mesi ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
Tükelda rabarberid ja maasikad, pane need eelküpsetatud põhjale ja laota kate peale. Puista üle mandlikaastudega. Küpseta veel 25-30 minutit.

PS. Proovi ka vaarikate või mustikatega :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar