neljapäev, 27. detsember 2012

Lõhemari

Vahel ikka juhtub lõhet puhastades, et mari on sees. Siit siis väike näpunäide, mida marjaga teha :)
  • Vala lõhemari üle kuuma (60-70°C) veega ja sega kergelt vahustiga nii, et lõhemarja katte- ja sidekile koguneks ümber vahusti ja marjaterad eralduksid.
  • Uhu marja mitu korda külma veega ja jäta sõelale nõrguma.
  • Seejärel sega lõhemari soolaga ja aseta soolamisnõusse.
  • Sule nõu tihedalt kaane või paberiga.
Kui soovid lõhemarja säilitada lühemat aega, lisa soola vähem, pikemaajalisel säilitamisel rohkem. Enne toiduks kasutamist võib soolasemat lõhemarja leotada külmas vahetatavas vees magedamaks. Serveerimisel võid lisada hästi peeneks hakitud mugulsibulat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar