Vahel ikka juhtub lõhet puhastades, et mari on sees. Siit siis väike näpunäide, mida marjaga teha :)
Vala lõhemari üle kuuma (60-70°C) veega ja sega kergelt vahustiga nii, et
lõhemarja katte- ja sidekile koguneks ümber vahusti ja marjaterad
eralduksid.
Uhu marja mitu korda külma veega ja jäta sõelale nõrguma.
Seejärel sega lõhemari soolaga ja aseta
soolamisnõusse.
Sule nõu tihedalt kaane või paberiga.
Kui soovid lõhemarja säilitada lühemat aega, lisa soola vähem, pikemaajalisel
säilitamisel rohkem. Enne toiduks kasutamist võib soolasemat lõhemarja leotada
külmas vahetatavas vees magedamaks. Serveerimisel võid lisada hästi peeneks
hakitud mugulsibulat.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar