neljapäev, 22. november 2012

Gluteenivaba leib ja/või sai

Koostis:

1 dl kookosjahu
2,5 dl mandlijahu
5 muna
1 tl meresoola
3 spl kookosõli
1,5 tl küpsetuspulbrit

Võib lisada, aga ei pea :) 

0,5 dl jahvatatud chia seemneid või linaseemned või seesamiseemneid või kookoshelbeid jne.

Sega kõik kuivad ja vedelad koostisosad eraldi. Seejärel vala segud kokku ja sega korralikult. Vala taigen võiga määritud leiva- või keeksivormi. Silu pealt märja käega.

Küpseta 175 kraadi juures 40-50 min.

Enne lahtilõikamist lase maha jahtuda, siis ei pudene liialt :)


Kui soovid leiba või saia, mida oleks võimalik ka röstida, siis võib teha nii:

Koostis
 10 suurt muna
50 g sulatatud võid
0,5-1 tl soola
1,5 dl kookosjahu
1,5 dl mandlijahu või kooreta jahvatatud mandleid
3 tl küpsetuspulbrit
Peale: seesami- või mooniseemneid

Leiva tegemisel tuleks asendada kookosjahu linaseemnejahuga ja mandlijahu koorega jahvatatud mandlite vastu, samuti võib lisada jahvatatud chia-seemneid. Peale puista linaseemneid.

Valmistamine:

Klopi munad hästi kohevaks (mida tugevam vaht, seda õhulisem leib), siis lisa sulatatud või ja sool. ( saia tegemisel pigem 0,5 tl.) Sega läbi, siis lisa õrnalt segades juurde kuivained.
Vala tainas võiga määritud vormi. Puista peale soovitud seemneid.

Küpseta 175 kraadi juures ca 40-45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar