neljapäev, 29. november 2012

Metsseapraad küüslaugukartuliga

Liha
Metssealiha
meresool
pipar
meelepärased maitseained :)

Kõige lihtsam ahjuprae valmistamise viis on küpsetuskotis. Hõõruda liha üle soola, pipra ja muude maitseainetega, panna küpsetuskotti. Kui ei ole piisavalt rasvane lihatükk, siis panna juurde võitükikesi või pekikuubikuid. Kott kinni, üks nurk ära lõigata ja ahju 200 kraadi juurde ca 2 tunniks küpsema.






Küüslaugukartulid
12 enam-vähem ühesuurust kartulit
1/3 pakki võid
5 suurt küüslauguküünt
1 kuhjaga tl jämedat meresoola
natuke tilli



Koori kartulid ja lõika noaga viiludeks nii, et ei lõika kartulit lõpuni lahti, vaid viilakad jäävad altpoolt üksteise külge kinni.
Sulata või. Puhasta küüslauk ja kasutades küüslaugupressi, pressi see sulanud või hulka. Lisa kuhjaga teelusikatäis soola. Sega. Ja maitse – kui on rämedalt soolane ja küüslaugune, on tegu õige asjaga!
Nüüd võõpa kõik kartulid kenasti üle.
Jäta natuke võid alles.

Pane kartulid liha juurde pannile ja lase neil ca 40 minutit küpseda. Kui kartulid küpsed, võõbata üle võiga ja raputada peale tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar