kolmapäev, 8. mai 2013

Karulaugupesto ja marinaad sealihale

Tuleb tunnistada, et ise ma metsa ei jõudnud, ent üks armas sõber andis mulle suure pundi karulauku, rääkides juurde, et oli teinud sellest pestot ja võõrustas mind karulaugurisotoga.

Karulauk - tõhus varakevadine vitamiiniallikas

Ma siis valmistasin ka pesto
Koostisainete kogused on umbkaudsed, seega kujuneb pesto täpselt selline nagu ise kokku keerad :)

paar parajat peotäit karulauku
100 g peenestatud sarapuupähklit
100 g head oliivõli (kasutasin extra virgin light oliivõli, kuna see on väga õrna maitsega ja ei hakka domineerima)
100 g riivitud parmesani
natuke soola

Purusta karulauk saumiksriga, lisa mikserdades ülejäänud koostisained, maitsesta soolaga ja valmis ta ongi :) Mina pähklit liiga ära ei purustanud, kuna tahtsin, et hamba all ikka krõmpsuks ka :)
Kui pähkel väga ei maitse, siis võib selle pestosse üldse panemata jätta või kasutada ka ntx. seedermänniseemneid, mis annavad hõrguma maitse.

Karulaugupesto marinaad sealihale
2 suurt spl. karulaugupestot
3 spl mett (või ka veidi rohkem)
1 dl madeirat

Liha kloppida ja kasta marinaadi. Lasta mõned tunnid või üleöö seista. Küpsetada või grillida.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar