esmaspäev, 27. mai 2013

Tulised broilerikoivad

1 spl kookosõli
4 suuremat broilerokoiba
1 tl soola
1/4 tl pipart
1-2 küüskauguküünt
4 spl mett
2 spl riivitud ja värsket või 2 tl kuivatatud ingverit
1 spl riivitud apelsinikoort

Kaste
u. 2 dl värskelt pressitud apelsinimahla
2 tl mandlijahu
u. 1 dl praeleent
2 spl võid

 
Kuumuta rasv pannil ja prae broilerokoivad igast küljest. Puista pinnale sool ja pipar. Purusta peale küüslauk. Aseta koivad ahjuvormi nahaga ülespoole. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Sega omavahel mesi, ingver ja apelsinikoor. Jaga see koibadele. Jätka küpsetamist veel ca 15-20 minutit. 
  Sega potis apelsinimahl ja mandlijahu. Lisa kastmele ahjuvormi kogunenud praeleem. Lase kaste keema, kogu aeg segades. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Võta pott tulelt ja klopi või kastme hulka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar