kolmapäev, 28. november 2012

Porgandi - tatraleib

2-3 suur porgandit (ca 300 gr)
2,5 dl tatrajahu
1 dl mandlijahu või jahvatatud mandleid (kui soovid tumedamat leiba, kasuta koorimata mandleid)
1 tl soola
1 tl soodat
5 muna
4 spl kookosõli
natuke võiõli
1 spl õunaäädikat
saia tegemisel lisada 1 kuhjaga tl. mett

PS. Sooda - õunaäädika asemel võid kergitajana kasutada ka 1,5 tl küpsetuspulbrit





Riivi porgand võimalikult peene riiviga, kui soovid, et leib ei jääks liiga mure. Muredama leiva tegemiseks kasuta jämedamat riivi.
Lisa juurde kõik tahked ained ja sega korralikult. Vahusta eraldi kausis munad, lisa kookosõli ja õunaäädikas. Sega munasegu jahuseguga korralikult segamini.

Määri leivavorm võiga ja vala taigen vormi. Silu pealt märja käega ja pane peale võitükikesed.
Küpseta 180 kraadi juures ca 40 minutit. Ahjust leiba välja võttes määrida üle võiga. Enne lahtilõikamist lase veidi maha jahtuda.
Selleks, et leib jääks mahlasem, tuleb hoida ahjus kõrgemat niiskustaset. Kõige lihtsam on selleks panna ahju põhja kauss veega.

Katseta ka teiste köögiviljade ja riisijahuga. Tumedama leiva saamiseks lisa chiaseemneid ja/või linaseemnejahu (jahvata linaseemned). Samuti annavad meeldivat maitsenüanssi köömned, kõrvitsa- ja kanepiseemned.
Peedi-tatrajahu-köömneleib ja porgandi-riisijahu-mooniseemnesai :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar