esmaspäev, 5. oktoober 2015

Peedirisoto suitsukanaga

peeti või 400 gr keedetud riivitud peeti 
500g risotoriisi
1 suur sibul
3-4 küüslauguküünt
ca 1liiter puljongit (soovitavalt ise keedetud)
150g riivitud parmesani
5sl võiõli või võid
sorts oliiviõli
soola, pipart (soovi korral peedi maitsestamiks tüümiani)
1 pakk suitsukana

Haki peedid kuubikuteks, pane ahjuplaadile. Piserda üle oliiviõliga, raputa peale soola, pipart ja tüümiani. Ahju u 30min, 200kraadi.
Kui kasutad eelnevalt keedetud peeti, siis küpseta peeti ahjus 10-15 minutit

Haki sibul ja küüslauk ning pane koos 2sl võiõliga pannile. Kuumuta need läbipaistvaks. Lisa riis ja sega.
Lisa kulphaaval puljongit, lase vahepeal riisi imbuda. Korda kuni riis pehme.

Viiluta kana ja pane korraks ahju soojenema. Kana serveeri risotol.

Näpista riisile ülejäänud võiõli ja riivitud parmesan. Sega läbi. Lõpuks lisa ka peet.
Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar