esmaspäev, 14. jaanuar 2013

Mõnus maasikakook

Põhi:
Valmistada sama põhi, mis oopside tegemiseks


Vahele hapukat moosi

Kate

4 tl želatiini 0,5 klaasis leiges vee ca 40 minutit
2 muna
1-1,5 spl sidrunimahla
2,5 dl vahukoort
ca 150 g külmutatud või värskeid maasikaid
mett

Maasikad sulatada, lisada 1 spl mett ja vajutada kahvliga katki. Munad vahustada eraldi, munavalgele lisada sidrunimahl, munakollastele 1 spl mett. Vahukoor vahustada 1 spl meega.

Vees ligunenud želatiin sulatada veevannis ja lisada ettevaatlikult masikasegule. Vahustatud munavalge lisada õrmalt segades munakollasele. Kogu munamass lisada õrnalt segades vahustatud koorele. Kõige lõpus lisada ettevaatlikult segades vahukooremassile maasikasegu.
Panna natukeseks külma tahenema.

Jahtunud põhjale määrida õhuke kiht hapukat moosi. Mina panin murakamoosi, oli ülihea :) Ent võib ka purustada värskeid marju. Nüüd panna peale natuke tahenenud vahukooremass. Peab olema nii tugev konsistents, et enam ei voola ega vaju laiali. Kõige peale riivida natuke tumedat šokolaadi.

1 kommentaar: