teisipäev, 12. veebruar 2013

Kana poolkoivad kookoses, šampinjonide ja lillkapsariisiga

Kana poolkoivad ca 1 kg (10 tk)
200 gr purustatud šampinjone
50 gr võid
kookosõli
1 tl kurkumi
1 tl soola

Prae kanakoivad kookosõlis, maitsesta kurkumiga. Lao kanakoivad ahjuvormi.
Haki seened viiludeks, pruunista kergelt võiga ja lisa sool. Pane seened vormi.

Kaste:
1 keskmine küüslauk 
1 tl ingveripulbrit või peeneks hakitud ingverit
2 spl kookosõli
1 keskmine sibul
4 tera nelki
2 loorberilehte
100 gr. tomatipastat või 4 keskmist tomatit
1 dl vett
1 tl soola
0,25 tl musta pipart, 
0,25 tl cayenne'i pipart
400 gr kookospiima

Hõõru (hakitud või pressitud) küüslauk ja ingver 1 spl vees pastaks. Kuumuta pannil õli, lisa loorber, nelk ja pasta. Segades lisa juurde hakitud sibul ja kuumuta. Seejärel lisa juurde tomatipasta (kui kasutad tavalisi tomateid, lõika need enne tükkideks). Lisa segule vesi, pipar ja sool. Viimaseks vala peale kookospiim. Kuumuta segu pannil paar minutit. seejärel kalla segu kanale.

Pane vorm kinnisena (kata nt. fooliumiga) eelkuumutatud ahju. Küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit.

Lillkapsariis
1 keskmine lillkapsas
50 - 75 gr võid
2 spl kookosõli
sool

Puhasta ja riivi lillkapsas. Prae ca 5 minutit või-kookosõliga, maisesta soolaga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar