reede, 26. juuli 2013

Suvikõrvitsa-sidrunikook

Põhi
200 gr võid
2 suurt spl mett
3 muna
300 gr suvikõrvitsat
1 tl mooniseemneid
1,5 sidruni riivitud koor
1 spl sidrunimahla
100 gr riisijahu
100 gr mandlijahu
2 tl süpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
 
Kate
200 gr naturaalset toorjuustu
50 gr võid
1 suur spl mett
3 spl sidrunimahla
0,5 sidruni riivitud koor
 
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Riivi kahe sidruni koor ja pigista välja mahl.

Vahusta toasoe või esmalt meega, seejärel lisa ükshaaval munad, suvikõrvits, 1 tl mooniseemned ja 1,5 sidruni koor (järelejääva poole vajad kattele). Lisa 1 spl sidrunimahla, küpsetuspulbriga segatud jahud ja näpuotsatäis soola. Tõsta segu vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Ahjust võttes jahuta täielikult.

Katte jaoks klopi kreemjaks massiks (toasoojad) toorjuust, või, mesi, 3 spl sidrunimahla ja 0,5 sidruni koor ning kata saadud kreemiga jahtunud kook. Kaunista mooniseemnetega. :)


1 kommentaar: