esmaspäev, 10. juuni 2013

Porgandi-ingveri-apelsini püreesupp

700 gr porgandeid
2 keskmist kartulit
1 sibul (hakkida)
3 küünt küüslauku
3 cm jupp ingverit
4-5 dl kana- või köögiviljapuljongit
2 apelsini
või
sool
must pipar
 
Sulata potis või, prae seal kergelt sibul, küüslauk, ingver – kindlasti ära pruunista. Mõne aja pärast lisa porgandid, kartulid, keeruta veel veidi või sees. Siis pigista üks apelsin tilgatumaks potti. Lisa valmis keedetud puljong, nii et aedviljad oleks parasjagu kaetud. Keeda nõrgal tulel kõik mõnusasti pehmeks. Vala osa puljongist kaussi ootama, et saaks hiljem konsistentsi timmida. Lisa teise apelsini mahl ja püreesta. Kes himustab veidike liha, säristab endale peekonikrõpsud supi peale või teeb kanakrutoone. Kes mitte, puistab lahkelt sinihallitusjuustu, või sees praetud värskeid ürte, salveid või basiilikut. Sool-pipar veskist otse taldrikusse. Värke till ja pune on ka täitsa omal kohal :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar