teisipäev, 25. september 2012

Pariisi õunakook kreeka jogurtiga

Koostis

1 dl mandlijahu
0,5 dl proteiinijahu
1 spl küpsetuspulbrit
0,5 tl meresoola
3 muna
3 spl kookosõli
1,5 dl piima või vahukoort
2 spl mett
5-6 tilka vanilliessentsi
600 g puhastatud, viilutatud õunu

Kate

50 g võid
1 muna 
1 spl mett

Määri koogivormi põhi ja seinad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahud, küpsetuspulber ja sool. Lisa munad, õli, piim ja vanilliessents. Sega õunviilud taignasse ning vala segu koogivormi.
Küpseta ahjus 25-40 minutit. Vahepeal valmista kate. Sega omavahel mesi, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.


Serveeri stevia ning vanilliessentiga maitsestatud kreeka jogurti, maasikate ning kaneeliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar