kolmapäev, 14. august 2013

Ahjupannkoogitort köögiviljadest, kodujuustu täidisega

Mõnus ahjupannkook just sellistest köögi- või juurviljadest, mida parasjagu kodus leidub. Minu oma tuli seekord selline:

ca 250 gr porgandit
ca 200 gr pastinaaki
ca 250 gr suvikõrvitsat
10 cm jupp porrulauku
150 g riivitud juustu
3 spl riisijahu
2 muna
1 tl soola
näpuotsatäis pipart

Riivi jämeda riiviga porgand, pastinaak ja suvikõrvits, haki porrulauk peeneks. Sega need kõik omavahel kokku. Seejärel lisa segades juurde ülejäänud ained. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta käega lamedaks. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. 

Täidis
400 gr kodujuustu
400 gr toorjuust
1 suur peotäis värskeid peeneks hakitud maitsetaimi (murulauk, till, piparmünt)
1 spl sidrunimahla
1 tl soola
musta pipart

150 gr sealiha või sinki

Kaunistamiseks spinatit või muid värskeid ürte, redist.

Sega kodujuust toasooja toorjuustuga, lisa maitseained, sool, pipar, sidrun.
Lõika küpsenud pannkook pooleks. Tõsta alumisele poolele 1/2 täidisest, puista peale 1/2 lihast ning tunde järgi spinatit. Tõsta peale pealmine pool pannkoogist, teine osa täidisest ning lihast. kaunista spinati, ürtide ning redisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar