kolmapäev, 14. august 2013

Beseerull värskete vaarikatega

Põhi
6 munavalget
2 suurt spl mett
näpuotsaga soola
1 spl sidrunimahla
2 spl kartulijahu
50 gr mandlilaaste

Täidis
2 dl rõõska koort (35%)
1tl mett
400 gr vaarikaid

Mikserda munavalged tugevalt vahuks. Lisa edasi mikserdades vähehaaval mesi, sool ja sidrunimahl. Lõpeta vahustamine, kui vaht on veel niiske ja läikiv. (vastasel juhul muutub vaht rabedaks)
Sõelu segu peale kartulijahu ja tõsta kõik alt ülespoole ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista üle mandlilaastudega.

Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.

Kummuta küpsenud taignaplaat puhtale paberile, eemalda ettevaatlikult kasutatud paber ja lase jahtuda.

Vahusta koor meega tugevaks vahuks ja määri jahtunud taignaplaadile. Jaga ühtlaselt peale värked marjad. Keera plaat rulli, paki paberisse ning lase mõned tunnid enne serveerimist külmas jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar