reede, 23. august 2013

Suvikõrvitsa-kitsejuustupirukas


400 gr suvikõrvitsat
1 suur paprika
2 pastinaaki (ca 100 gr)
50 gr porrulauku
(võib teha ka ainult suvikõrvitsast, siis peaks seda olema ca 700 gr)
5 muna
75 gr sulatatud võid
suur peotäis hakitud murulauku, tilli ja piparmünti või basiilikut
200 gr toorjuustu või feta-juustu
150 gr parmesani
soola
musta pipart
2 dl riisijahu
0,5 dl mandlijahu või jahvatatud mandleid
1,5 tl küpsetuspulbrit
12 kirsstomatit
100 gr kitsejuustu
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja pane sõelale nõrguma. Riivi jämeda riiviga pastinaak, haki paprika ja porrulauk.
Klopi munad lahti, lisa või ja hakitud maitseroheline. Lisa hästi kuivaks pigistatud suvikõrvits ning teised köögiviljad, toorjuust ning riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga. Viimasena lisa küpsetuspulbriga segatud jahud. Sega hästi läbi ning vala tainas küpsetusplaadile. Jaota taignale 100 gr kitsejuustu. Poolita kirsstomatid ja vajuta need kergelt taignasse.
Küpseta pirukat 175 kraadi juures 45-50 minutit.
Lase valmis pirukal vormis 15 minutit jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar