esmaspäev, 26. august 2013

Šokolaadine suvikõrvitsakook

2 muna
2 suurt spl mett
veidi soola
100 gr sulatatud võid
2 dl riisijahu
0,5 dl mandlijahu
0,5 dl kaerahelbeid
3 spl mõrudat kakaopulbrit
0,5 tl söögisoodat
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut või natuke vaniljeessentsi
1 tl sidrunimahla
300 gr suvikõrvitsat
50 gr hakitud kreeka vm. pähklit

Glasuur
50 gr mõrudat šokolaadi
1 tl mett
100 gr hapukoort

Vahusta munad mee ja soolaga tugevaks vahuks. (Kui on poemunad, siis vahusta valge ja kollane eraldi ning sega need siis ettevaatlikult kokku) Nõrista pidevalt segades sisse sulatatud või, seejärel omavahel eelnevalt segatud kuivained. Lõpuks lisa sidrunimahl, jämedalt riivitud suvikõrvits ja hakitud pähklid.
Küpseta 180 kraadi juures ca 45 minutit.
Võta välja ja lase jahtuda.
Glasuuriks sulata šokolaad vesivannil, sega hulka vedel mesi ja toasoe hapukoor ning sega kiirelt ühtlaseks. Määri kreem jahtunud koogile ning kaunista vastavalt soovile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar