
150 gr toasooja võid
2 spl mett
3 muna
300 gr porgandit
3/4 apelsinikoort (1 suurem apelsin)
2 dl riisijahu
1,5 dl mandlijahu
1 tl soola
1 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1,5 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1 dl seedermänniseemneid
100 gr. tumedat šokolaadi
Kate
150 gr naturaalset toorjuustu
50 gr. toasooja võid
1 spl mett
1/4 apelsinikoort
natuke vaniljeessentsi
Kaunistamiseks tume šokolaad või seedermänniseemneid.
Vahusta või meega, lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa hulka jämeda riiviga riivitud porgand ja riivitud apelsinikoor. Sega eraldi kokku kuivained ning lisa taigna hulka. Lõpuks lisa ka seedermänniseemned ja hakitud šokolaad.
Vala tainas vormi ja küpseta 175 kraadi juures ca 50 minutit. Lase kook jahtuda.
Vahusta kokku katte ained ning kata sellega jahtunud kook. Pane enne serveerimist natukeseks külma.
NB! Porgandi asemel võib kasutada ka suvikõrvitsat. Ülihea :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar